Đề Kiểm Tra 1 Tiết Môn Tiếng Anh Lớp 8 Có Đáp Án

  -  

Mời thầy cô và các em học viên tham khảo Đề khám nghiệm 1 huyết lớp 8 môn giờ đồng hồ Anh gồm đáp án có trên search Đáp Án. Đề soát sổ 1 huyết môn tiếng Anh 8 bắt đầu này rất có thể được dùng làm đề soát sổ 1 tiết, đề thi cuối kỳ, đề khảo sát unique đầu năm môn tiếng Anh lớp 8. Không tính ra, thầy cô và các em học viên còn có thể tham khảo nhiều tài liệu tiếng Anh lớp 8 khác trên search Đáp Án.

Bạn đang xem: đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng anh lớp 8 có đáp án


Bài kiểm soát 1 ngày tiết tiếng Anh lớp 8 hàng đầu có đáp án

I. Đề kiểm tra 1 ngày tiết tiếng anh lớp 8 lần 1 có đáp án II. Đề đánh giá 1 ngày tiết Tiếng Anh 8 lần 1 học tập kì 1 III. Đáp án Đề khám nghiệm 1 huyết lớp 8 môn tiếng Anh

Đề kiểm soát 1 ngày tiết môn tiếng Anh lần 1 học kì 1 lớp 8 bao gồm đáp án dưới đây gồm những dạng bài bác tập trắc nghiệm giờ đồng hồ Anh 8 không giống nhau thường xuất hiện thêm trong đề thi môn giờ đồng hồ Anh bằng lòng như: tìm từ tất cả phần gạch men chân phạt âm khác; Chọn đáp án đúng; phân chia động từ vào ngoặc; Đọc đoạn văn tìm thông tin đúng sai; Viết lại câu tiếng Anh,... Giúp các em học viên lớp 8 rèn luyện tài năng làm bài bác thi hiệu quả.

I. Đề đánh giá 1 máu tiếng anh lớp 8 lần 1 bao gồm đáp án

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question.

1. A. Ancestor  B. Diverse  C. Ethnic  D. Heritage
2. A. Hunt  B. Custom C. Multicultural D. Unique
3. A. Shawl  B. Gather  C. Add  D. Match

Choose the word which has a different găng pattern from the other three in each question.

1. A. Minority B. Majority  C. Diversity  D. Curious
2. A. Costume  B. Recognise C. Significant  D. Terraced

Choose the word or phrase that best completes each sentence below.

1. A boy is ___________ the buffalo in the rice field.

A. Playing

B. Fighting

C. Herding

D. Running

2. There are not many high buildings lớn block ____________ in our village.

A. View

B. A view

C. Some views

D. The view

3. Terraced fields are often found in ___________ area.

A. Mountain

B. Mountainous

C. Mountaineer

D. Mountainful

4. Vietnam is a country of great ____________ with 54 ethnic groups.

A. Diversity

B. Diversed

C. Diverse

D. Diversion

5. For Vietnamese people living in the countryside, rice is the main ___________ crops.

A. Agriculture

B. Agricultural

C. Agribusiness

D. Agricultures

6. Important decisions of the whole tribal group are often made in the _______ house.

A.communal

B. Communication

C. Communicate

D. Common

7. Many Vietnamese ethnic minority students are studying at ___________ schools.

A. Private

B. International

C. National

D. Boarding

8. During Tet holiday, many _________ festivals are held among different ethnic groups in Vietnam.

A. Religion

B. Religiousity

C. Religious

D. Religiously

9. Vietnamese government have made great effort to lớn __________ traditional cultural indentifies of each minority group.

A. Change

B. Preserve

C. Collect

D. Store

10. The Cham has a __________ of wet rice cultivation.

A. Tradition

B. Traditional

C. Traditionally

D. Traditioned

Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to lớn the underlined part in each of the following sentences.

1. It is risky lớn travel across the mountain at night.

A. Safe

B. Unsafe

C. Convenient

D. Inconvenient

2. Phái nam would lượt thích to find out more about the customs và traditions of Tay people.

A. Lớn see

B. Lớn look for

C. Khổng lồ learn

D. To watch

3. Ancestor worshipping plays a significant role in Vietnames culture.

A. Important

B. Unimportant

C. Minor

D. Active

Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning lớn the underlined part in each of the following sentences.

1. The majority of The Viet live along the Red River and The Mekong Delta.

A. A half

B. All

C. Minority

D. None

2. Gong is considered a unique musical instrument of Tay Nguyen people.

A. Rare

B. Special

C. Typical

D. Common

Read the following passage & choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

Bamboo is engraved in Vietnamese culture và daily life, providing protection, & representing resiliency. Bamboo can be manipulated in any shape or khung to assist in the simplest or most complex of functions. Here in Vietnam, and especially in the countryside, bamboo is used for everything- from chopsticks, khổng lồ chairs, to lớn agricultural tools, to lớn roofs, to lớn instruments và to trang chủ decorations.

Bamboo is embedded even in Vietnamese dance culture! A series of bamboo sticks are set up in a line, with people holding them in place on either side. Dancers move in & out of the sticks, trying to lớn time their nhảy so as not to get caught between the bamboo sticks. Performers typically dance hand in hand, slowly making their way sideways along the bamboo line và even the best of dancers always tend lớn get stuck a few times, resulting in bunches of giggles & loads of smiles.

(Source: Adapted from We Have Kids)

1. What is the main idea of the passage?

A. Bamboo dance is part of Vietnamese traditional art.

B. Bamboo is a part of Vietnam culture and daily life.

C. Bamboo dance is very easy khổng lồ learn.

D. It is fun to bởi vì bamboo dance.

2. What is NOT MENTIONED as a function of bamboo?

A. Making chopsticks

B. Making agriculture tools

C. Making bowls

D. Making roofs

3. According to the passage, to lớn perform the bamboo dance, dancers should

A. Try not to get caught by the bamboo sticks.

B. Move in & out of the bamboo sticks quickly.

C. Both A và B are correct.

D. Both A and B are incorrect.

4. Which sentence is NOT TRUE according to the passage?

A. We can make many things from bamboo.

B. Bamboo dancers use their hands on the floor khổng lồ dance.

C. The best bamboo dancers can still get stuck a few times.

D. Bamboo appears a lot in Vietnam daily life.

5. Which explanation has the closest meaning khổng lồ the word “hand in hand” in the passage?

A. Holding each other’s hand

B. Clapping each other’s hand

C. Shaking each other’s hand

D. Waving each other’s hand

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question.

1 - B; 2 - D; 3 - A;

Choose the word which has a different ức chế pattern from the other three in each question.

1 - D; 2 - C; 

Choose the word or phrase that best completes each sentence below.

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - B; 

6 - A; 7 - D; 8 - C; 9 - B; 10 - A;

Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning lớn the underlined part in each of the following sentences.

1 - B; 2 - C; 3 - A;

Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

1 - C; 2 - D;

Read the following passage và choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - B; 5 - A; 

II. Đề kiểm soát 1 huyết Tiếng Anh 8 lần 1 học kì 1

A. PHONETICS: (1p)

1. A. Children B. Chicken C. Chair D. Character

2. A. Curly B. Shy C. Fly D. Sky

3. A. Joke B. Local C. Blond D. Sociable

4. A. Fourteen B. Volunteer C. Seem D. Free

B. LANGUAGE FOCUS: (3ps)

I. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentence. (2ps)

1. "Would you_________ to go lớn the movies with me?" – "I"d love to."

A. Lượt thích B. Want C. Love D. Mind

2. He is not ____________ get married.

A. Enough old khổng lồ B. Enough old for C. Old enough to D. Old enough for

3. Her mother ____________this city two years ago.

A. Left B. Leaves C. Is leaving D. Will leave

4. Alexander Graham Bell was born __________ March 3, 1847.

A. In B. On C. At D. During

5. Don"t come in. Please wait _________ for your turn.

A. Inside B. Downstairs C. Outside D. Upstairs

6. The children are old enough khổng lồ look after __________.

A. Themselves B. Ourselves C. Herself D. For themselves

7. We ought __________ the wardrobe in the corner opposite the bed.

A. Put B. Putting C. To lớn put D. Puts

8. The calendar is ________ the clock, _________ the picture và the lamp.

A. On/next khổng lồ B. Under/between C. Behind/between D. Above/on

II. Supply the correct size of the verbs in the blanket. (1p)

1. We usually (go) ___________ khổng lồ the library three times a week, but last week we (go) __________ twice.

2. Nga and Hoa (see) __________________ a movie tonight.

Xem thêm: Mách Bạn Cách Làm Bông Hoa Bằng Ống Hút Đơn Giản, Độc Lạ, Cách Làm Những Bông Hoa Xinh Xắn Bằng Ống Hút

3. Sue can (speak) _______________ Vietnamese very well.

C. READING: (2ps)

I. Read the text và tick in the true/ false column: (1p)

Do you have any close friends? I have two close friends, khô hanh and Mai. We are in the same class. We are also neighbors. Khô nóng is a beautiful girl with big black eyes và an oval rosy face. She is an intelligent student who is always at the đứng top of the class. She likes reading, và she often goes to lớn the library whenever she has không tính tiền time. Mai isn"t as beautiful as Hanh, but she has a lovely smile và looks very healthy. Mai is very sporty. She is a volleyball star of our school. She is very sociable and has a good sense of humor. I love both of my friends and I always hope our friendship will never die.

Statements

True

False

1. The writer has two close friends.

 

 

2. They are in the same class.

 

 

3. Mai likes reading.

 

 

4. Khô hanh likes sports.

 

 

II. Read the text & answer the questions: (1p)

1. What does hanh look like?

→ ...........................................................................................

2. Is she intelligent?

→ ...........................................................................................

3. What does Mai look like?

→ ...........................................................................................

4. Is she shy?

→ ...........................................................................................

D. WRITING: (4 ps)

I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)

1. Peter is too young lớn see the horror film.

→ Peter is not old ...................................................................................

2. Hoa is older than Nien.

→ Nien is ...............................................................................................

3. The mèo is on the gas stove.

→ The gas stove is ..................................................................................

4. Her hair is long and black.

→ She has ...............................................................................................

II. Put the words or phrase in correct order lớn make sentences. (2ps)

1. Enough/ Jane/ strong/ the box./ to/ is/ lift

→ .................................................................................................................

2. You/ going to/ are/ What/ do/ next weekend?

→ .................................................................................................................

3. Is/ Mai./ beautiful/ more/ Hanh/ than

→ .................................................................................................................

4. Awful/ an/ What/ house!

→ ................................................................................................................

III. Đáp án Đề chất vấn 1 tiết lớp 8 môn giờ Anh

A. PHONETICS: (1p)

1. Children B. Chicken C. Chair D. Character

2. A. Curly B. Shy C. Fly D. Sky

3. A. Joke B. Local C. Blond D. Sociable

4. A. Fourteen B. Volunteer C. Seem D. Free

B. LANGUAGE FOCUS: (3ps)

I. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentence. (2ps)

1. “Would you_________ to go lớn the movies with me?” – “I’d love to.”

A. Like B. Want C. Love D. Mind

2. He is not ____________ get married.

A. Enough old to lớn B. Enough old for

C. Old enough to D. Old enough for

3. Her mother ____________this city two years ago.

A. Left B. Leaves C. Is leaving D. Will leave

4. Alexander Graham Bell was born __________ March 3, 1847.

A. In B. On C. At D. During

5. Don’t come in. Please wait _________ for your turn.

A. Inside B. Downstairs C. Outside D. Upstairs

6. The children are old enough khổng lồ look after __________.

A. Themselves B. Ourselves

C. Herself D. For themselves

7. We ought __________ the wardrobe in the corner opposite the bed.

A. Put B. Putting C. Khổng lồ put D. Puts

8. The calendar is ________ the clock, _________ the picture and the lamp.

A. On/ next to B. Under/ between

C. Behind/ between D. Above/ on

II. Supply the correct khung of the verbs in the blanket. (1p)

1. We usually (go) ___ go ________ khổng lồ the library three times a week, but last week we (go) __went________ twice.

2. Nga và Hoa (see) __will see/ are going lớn see_____ a movie tonight.

3. Sue can (speak) ____ speak _____ Vietnamese very well.

C. READING: (2ps)

I. Read the text and tick in the true/ false column: (1p)

Do you have any close friends? I have two close friends, khô giòn and Mai. We are in the same class. We are also neighbors. Hanh is a beautiful girl with big đen eyes and an oval rosy face. She is an intelligent student who is always at the vị trí cao nhất of the class. She likes reading, and she often goes to lớn the library whenever she has không lấy phí time. Mai isn’t as beautiful as Hanh, but she has a lovely smile & looks very healthy. Mai is very sporty. She is a volleyball star of our school. She is very sociable and has a good sense of humor. I love both of my friends & I always hope our friendship will never die.

Statements

True

False

1. The writer has two close friends.

 

2. They are in the same class.

 

3. Mai likes reading.

 

4. Hanh khô likes sports.

 

II. Read the text and answer the questions: (1p)

1. What does hanh khô look like?

→ She is a beautiful girl with big black eyes và an oval rosy face.

2. Is she intelligent?

→ Yes, she is.

3. What does Mai look like?

→ She has a lovely smile & looks very healthy.

4. Is she shy?

→ No, she isn’t.

D. WRITING: (4 ps)

I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)

1. Peter is too young khổng lồ see the horror film.

→ Peter is not old enough khổng lồ see the horror film.

2. Hoa is older than Nien.

→ Nien is younger than Hoa.

3. The cat is on the gas stove.

→ The gas stove is under the cat.

4. Her hair is long và black.

→ She has long black hair.

II. Put the words or phrase in correct order khổng lồ make sentences. (2ps)

1. Enough/ Jane/ strong/ the box./ to/ is/ lift

→ Jane is strong enough lớn lift the box.

2. You/ going to/ are/ What/ do/ next weekend?

→ What are you going to do next weekend?

3. Is/ Mai./ beautiful/ more/ Hanh/ than

→ khô hanh is more beautiful than Mai.

Xem thêm: Language Ped I Really Must Go And Lie Down For A While; I’Ve Got A X Headache

4. Awful/ an/ What/ house!

→ What an awful house!

Trên đây là Đề chất vấn tiếng Anh 8 1 tiết số 1 kèm đáp án. Mời chúng ta đọc bài viết liên quan nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học xuất sắc Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực con đường Tiếng Anh 8, Đề thi học tập kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên tìm kiếm Đáp Án.