Ngữ pháp và bài tập tiếng anh lớp 11

     

Trong bài viết này, KISS English sẽ share cho các bạn những bài tập ngữ pháp tiếng Anh 11 tất cả đáp án. Hãy quan sát và theo dõi nhé.

Bạn đang xem: Ngữ pháp và bài tập tiếng anh lớp 11

Xem ngay giải pháp nắm trực thuộc lòng 12 thì trong tiếng Anh trên đây:


Video phía dẫn cách nắm nằm trong lòng 12 thì trong tiếng Anh

Tiếng Anh lớp 11 được trao xét là kha khá khó phải các bạn cần phải chăm chỉ luyện tập. để nắm vững kiến thức cũng như chuẩn bị cho đều kì thi. Trong nội dung bài viết này, KISS English sẽ share cho chúng ta những bài tập ngữ pháp tiếng anh 11 gồm đáp án.

Bài Tập Ngữ Pháp tiếng Anh 11 gồm Đáp Án (Trắc Nghiệm)

*
Bài Tập Ngữ Pháp giờ đồng hồ Anh 11 gồm Đáp Án (Trắc Nghiệm)

PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary áp lực in each of the following questions.

1. A. Access B. Afford C. Brochure D. Casual2. A. Behaviour B. Determined C. Consellor D. Decisive3. A. Donate B. Compare C. Campaign D. Flashy4. A. Experience B. Mobility C. Independent D. Prioritise5. A. Romantic B. Solution C. Protective D. Elegant6. A. Legal B. Obey C. Forbid D. Impose7. A. Constitution B. Disrespectful C. Sympathetic D. Elongated8. A. Generational B. Interpersonal C. Discrimination D. Nationality9. A. Studious B. Unite C. Mature D. Involve10. A. Frustrating B. Charity C. Impairment D. Infectious

VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer khổng lồ each of the following questions.

11. I live in a/an _________with my parents & my elder sister in the Coastal area.A. Extended familyB. Nuclear familyC. Extended houseD. Nuclear house

12. One advantage of living in a/an __________ is lớn strengthen relationship between young children and adults.A. Nuclear familyB. Nuclear houseC. Extended familyD. Extended house

13. In my opinion, family members are responsible for _________ .A. The houseworkB. The choresC. HomeworkD. A and B

14. My grandpa is the most conservative person in my family. He never ________about way of life.A. Gives his opinionB. Changes his mindC. Gives his viewD. Keeps in mind

15. After graduating from university, I want lớn __________ my father’s footsteps.A. Follow inB. Succeed inC. Go afterD.keep up

16. In a nuclear family, both mother và father have responsibility for housekeeping & _________ .A. Child careB. HomeworkC. ChildcareD. Generation gap


17. Four generations living in the same roof will have different ___________ of lifestyle.A. GapsB. RulesC. MannersD. Viewpoints

18. Luckily, my parents are always willing khổng lồ listen to my new ideas. They’re veryA. Narrow-mindedB. Open-mindedC. ElegantD. Careful

19. My mother _________ me from going trang chủ after 10 p.m. Every day.A. ForbidsB. AllowsC. LetsD. All are correct

20. Anna often dresses _________ when going lớn the parties in order khổng lồ attract her friends’ attention.A. PlainlyB. ProperlyC. FlashilyD. Soberly

21. We’re surprised by Joe’s __________ every Monday. He changes it at least 4 times a month.A. HairstyleB. LifestyleC. ViewpointD. Manner

22. I rarely eat ______ & drink _________because they’re not food for health.A. Snack/energy drinkB. Fast food/juiceC. Fruit/alcoholic drinkD. Junk food/soft drink

23. Generation ____________ is the difference in the thoughts và viewpoints amongst generations living together,A. DistanceB. GapC. SpaceD. All are correct

24. I was tired & couldn’t________ on doing my research project properly.A. ConcentrateB. LookC. Pay attentionD. Both A và c


25. My parents don’t let me get married until I graduate from university và they never __________ their mind about that.A. KeepB. ImposeC. FocusD. Change

26. The __________arises when Jack & his parents have considerable disagreement on his choice of university.A. DiscriminationB. ConflictC. AgreementD. Gap

27. I vị morning exercise & play volleyball regularly so as to keep ________and be healthier.A. FitB. Good shapeC. HealthyD. Strong

28. Since the family law was implemented, domestic violence has been a rare _______ in this area.A. HappenB. Taking placeC. OccurrenceD. Happenstance

29. My farther used to _________ a lot of challenges before establishing his 0wn insurance company.A. ProvideB. EnjoyC. GiveD. Face

30. I wish I could vì chưng something to reduce financial ________ on my parents.A. CapitalB. BurdenC. LimitD. Gap

Exercise 3. Mark the letter A, B, c, or D to lớn indicate the word(s) CLOSEST in meaning khổng lồ the underlined word(s) in each of the following questions.

31. Despite being a kid, Tuan always helps his mother bởi the chores every day.A. HomeworkB. WorksC. HouseworkD. House duties

32. When I was a child, my mother used khổng lồ teach me table manners.A. EtiquetteB. RuleC. ProblemD. Norm

33. Many parents find it hard to understand their children when they are teenagers.A. AdultsB. EldersC. AdolescentsD. Kids

34. There’ re many problems which are unavoidable when living in an extended family.A. ProfitsB. IssuesC. ViewsD. Merits

35. Mary has a strong desire lớn make independent decisions.A. DependentB. Self-confidentC. Self-confessedD. Self-determining

36. My mother mistakenly believes that my fashion style breaks the norm of society.A. RoutineB. BarrierC. RuleD. Conflict

37. I always look at this matter from a different viewpoint.A. Point of viewB. View from pointC. IdeaD. Opinion

38. We find it unattractive when dress flashily.A. LuxuriantlyB. OstentatiouslyC. CheaplyD. Fashionably

39. Consuming too much junk food increases the risk of obesity.A. DecreaseB. ReduceC. RiseD. Raise

40. I feel extremely depressed as conflict occurs frequently amongst generations in my family.A. Comes onB. Comes upC. Comes inD. Comes into

Exercise 4. Mark the letter A, B, c, or D khổng lồ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning khổng lồ the underlined word(s) in each of the following questions.

41. If you live in an extended family you’ll have great joy và get support of other members.A. Close familyB. Traditional familyC. Nuclear familyD. Large family

42. Our mother encourages us khổng lồ be open-minded about new opinions & experiences.A. OptimisticB. ElegantC. Close-knitD. Narrow-minded

43. Domestic violence is strictly forbidden all over the world.A. PermittedB. LimitedC. RestrictedD. Prohibited

44. Jane found herself in conflict with her parents over her future career.A. DisagreementB. HarmonyC. ControversyD. Fighting

45. I can’t concentrate on my work because of the noise caused by my children.A. FocusB. AbandonC. NeglectD. Allow

46. My grandpa’s point of view about marriage remains conservative.A. ProgressiveB. TraditionalC. RetrogressiveD. Conventional

47. Finally, I decide to lớn follow in my father’s footsteps to work in state-owned enterprise.A. Private-ownedB. Public limitedC. Privately-ownedD. Government-owned

48. My grandma usually takes care of us when my parents are away on business.A. FollowsB. AbandonsC. ConcernsD. Bothers

49. We greatly respect my teacher for all of the best things that she brought to us.A. Look up toB. Look forwardsC. Look forD. Look down on

50. I regretted not to lớn buy those trendy shoes through lack of money.A. ShortageB. AbundanceC. ScarcityD. Deficiency

GRAMMAR

Exercise 5. Mark the letter A, B, c, or D lớn indicate the correct answer khổng lồ each of the following questions.

51. All students_______ wear uniforms at school because it is a rule.A. Should B. Have to lớn C. Ought lớn D. Must

52. You ______finish your homework before you go to bed.A. Must B. Have to C. Should D. Ought to

53. This drink isn’t beneficial for health. You_______ drink it too much.A. Should B. Ought khổng lồ not C. Ought not to lớn D. Mustn’t

54. This warning sign indicates that you______ step on the grass.A. Shouldn’t B. Mustn’t C. Don’t have to D. Ought not to

55. I think you_______ bởi vì exercise regularly in order lớn keep your body toàn thân good shape.A. Must B. Should C. Ought to lớn D. Both B & c

56. I will lend you some money, but you ________pay it back to me next week.A. Should B. Have khổng lồ C. Must D. Mustn’t

57. Hoa _________feed the cats because her mother has done it already.A. Has lớn B. Doesn’t have lớn C. Must D. Both A và c

58. Those audiences ________ show their tickets before entering the concert hall.A. Have khổng lồ B. Must C. Ought lớn D. Don’t have to

59. The children _________ spend too much time playing Computer games.A. Mustn’t B. Ought khổng lồ not C. Shouldn’t D. Both B & c

60. In case you’re suffered from the injury, you ________see the doctor today.A. Had better B. Must C. Ought D. Have better

61. Water park is không lấy phí for kids under 6 years old, so you_____pay money for your son.A. Have khổng lồ B. Mustn’t C. Should D. Don’t have to

62. You look totally exhausted. You ______ take a rest instead of working overtime.A. Should B. Ought C. Must D. Has better

63. Anyone______ have a passport, even a visa when travelling all around the world.A. Ought lớn B . Must C. Should D. Has to

64. In the peak season, travellers_______ book their accommodation in advance.A. Have to B. Must C. Should D. Ought

65. My oto broke down yesterday, so I________catch a taxi lớn the office.A. Have to B. Had better C. Had lớn D. Has to

66. We______ eat as much fruit as possible in order lớn get enough vitamins for our bodies.A. Had better B. Should C. Ought to D. All are correct

67. You_____tell anyone what I’ve revealed khổng lồ you. It’s still a secret.A. Mustn’t B. Had better not C. Ought not lớn D. Don’t have to

68. If you still want to lớn maintain this relationship, you______ behave improperly lượt thích that.A. Ought to lớn not B. Ought not lớn C. Mustn’t D. Don’t have to

69. When playing or swimming in the pool, children ______ be accompanied by their parents.A. Should B. Must C. Don’t have khổng lồ D. Have to

70. We __________ go to lớn work by car. Sky train is a wise choice during rush hour.A. Ought lớn B. Mustn’t C. Shouldn’t D. Have to

Đáp án

Ex1: 1. B 2. C 3. D 4. C 5. D 6. A 7. D 8. C 9. A 10. B

Ex2: 11. B 12. C 13.D 14. B 15. A 16. C 17. D 18. B 19. A 20. C 21. A 22. D 23. B 24. A 25.D 26. B 27. A 28. C 29. D 30. B

Ex3: 31. C 32. A 33. C 34. B 35. D 36. C 37. A 38. B 39. D 40. B

Ex4: 41. C 42. D 43. A 44. B 45. C 46. A 47. C 48. B 49. D 50. B

Bài Tập Ngữ Pháp tiếng Anh 11 bao gồm Đáp Án (Tự Luận)

*
Bài Tập Ngữ Pháp giờ Anh 11 có Đáp Án (Tự Luận)

Exercise 1: Complete these sentences with one appropriate word below.

representatives score reciting spirit awarded

worksheets sponsored participate rules announced

1. The competition’s aim was to lớn stimulate the …….. Of learning English among students.

2. The competition was…….. By the Students’ Parents Society.

3. The English teacher explained the competition’s…….. Lớn the students.

4. You will have to answer the questions on the…….. Within two minutes.

5. A maximum…….. For each activity is 15 points.

6. The winner will be…….. A set of CDs.

7. Time was up and the judges…….. The results.

8. To…….. In the contest, you have lớn work in groups of three.

9. The final competition included the…….. Of three classes.

10. He had difficulty…….. The poem in front of the judges.

Exercise 2: Complete this extract from a newspaper article with the verbs given. Use the past simple, present perfect or past perfect.

RONSON SACKED IN UNITED CUTS

Aston United (1)…….. (sack) their manager, Neil Romson. The former England football international manager (2)…….. (say) that he (3)…….. (hear) the news when he (4)…….. (return) from a three-week holiday in Spain & that it (5)…….. (come) as a complete shock. “There (6)…….. (be) no hint of any problem when I (7)…….. (leave) for the holiday. “

Aston United (8)…….. (appoint) Ronson as manager two years ago and last season they (9)…….. (finish) second in the First Division. However, they (10)…….. (win) only five matches so far this season.

The Chairman of the club, Peter White, last night (11)…….. (accuse) Ronson of lack of commitment khổng lồ the club. “Neil’s attitude (12)…….. (disappoint) us recently. Over the last few months he (13)…….. (spend) more time on Spanish beaches than working with the players in Aston.”…

Exercise 3: Complete the sentences to report what was said, using a to-infinitive or an – ing size of a verb.

1. ‘You’d better look for a new job, Andrew.’

Jane advised…………………………………………….

2. ‘It was nice of you lớn invite me khổng lồ your birthday party. Thanks very much.’

Mike thanked…………………………………………….

3. ‘I must have made a mistake in the calculations.’

Mr Forest admitted…………………………………………….

4. ‘I’ll pay for the meal.’

Sarah insisted…………………………………………..

Xem thêm: Gặp Nhau Là Cái Duyên Phận Gặp Nhau Trong Tình Yêu, Nhân Sinh Ngắn Ngủi, Gặp Nhau Hẳn Là Có Duyên

5. ‘Perhaps we can go to Paris for the weekend.’

Neil suggested…………………………………………..

6. ‘I can get you there in good time.’

Jim guaranteed…………………………………………

7. ‘I’m sorry I couldn’t come lớn visit you last summer.’

Kate apologized…………………………………………

8. ‘We’ll organize the Christmas party.’

They promised…………………………………………..

9. ‘I hear you won the championship. Congratulations!’

Dane congratulated…………………………………………..

10. ‘I wish I’d asked for his name và address.’

I regretted………………………………………………….

11. ‘You’re selfish.’

Jane accused…………………………………………….

12. ‘All right. We will meet the student representatives.’

The teachers agreed…………………………………………

13. ‘You mustn’t drink too much caffeine.’

Marta warned…………………………………………….

14. ‘If all goes lớn plan, I’ll study medicine.’

Rachel hoped…………………………………………….

15. ‘We should take the jumper back lớn the shop.’

Jack recommended…………………………………………..

Đáp án:

Ex1: 1 – spirit; 2 – sponsored; 3 – rules; 4 – worksheets; 5 – score;

6 – awarded; 7 – announced; 8 – participate; 9 – representatives; 10 – reciting;

Ex2: 1 – have sacked; 2 – said; 3 – heard/ had heard; 4 – returned/ had returned;

5 – came/ had come; 6 – was/ had been; 7 – left; 8 – appointed; 9 – finished; 10 – have won;

11 – accused; 12 – has disappointed; 13 – has spent;

Ex3:

1 – Jane advised Andrew khổng lồ look for a new job.

2 – Mike thanked me/ us for inviting him lớn myI our birthday party.

3 – Mr Forest admitted making/ having made a mistake in the calculations.

4 – Sarah insisted on paying for the meal.

5 – Neil suggested going khổng lồ Paris for the weekend.

6 – Jim guaranteed lớn get me/ us there in good time.

7 – Kate apologized (to me/ tis) for not coming to visit me/ us last summer.

8 – They promised to lớn organize the Christmas party.

9 – Dane congratulated me on winning the championship.

10 – I regretted not asking/ having asked for his name và address.

11 – Jane accused me of being selfish.

12 – The teachers agreed to meet the student representatives.

13 – Marta warned me not to drink too much caffeine./ Marta warned me against drinking too much caffeine.

14 – Rachel hoped to lớn study medicine.

15 – Jack recommended taking the jumper back to lớn the shop.

Xem thêm: Truyện Bài Học Đầu Tiên Của Thỏ Con Lớp 1, Bài 50: Ôn Tập Và Kể Chuyện

Lời Kết

Trên đấy là những bài bác tập ngữ pháp giờ đồng hồ Anh 11 tất cả đáp án mà lại KISS English muốn mang về cho bạn. Hy vọng nội dung bài viết này tương xứng và có ích với bạn. Chúc bạn có 1 trong các buổi học vui vẻ cùng hiệu quả.